Ehlers Danlos

Vereniging van Ehlers Danlos

Vacature Penningmeester of Secretaris

Onze huidige secretaris is al een tijdje interim penningmeester. Omdat het lastig is om een nieuwe penningmeester te vinden kunnen we binnen het bestuur de functies verschuiven. Kun jij jezelf niet herkennen in onderstaande tekst voor de functie van penningmeester, maar zou je wel graag secretaris willen zijn, dan vragen we je toch te reageren op onderstaande vacature. 

Ben jij die bevlogen vrijwilliger, die zich maatschappelijk wil inzetten en verstand heeft van cijfertjes? Dan ben jij misschien wel de ideale kandidaat voor onze vacature van Penningmeester.

De Nederlandse Vereniging voor Ehlers-Danlos patiënten (VED) is een landelijke patiëntenvereniging voor mensen met de aandoening van Ehlers-Danlos en directbetrokkenen. Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor de financiën binnen de vereniging en leg je verantwoording af aan het bestuur en de leden van de vereniging.

Als penningmeester van de VED heb je interesse in de problematiek van onze leden. Je kunt goed communiceren en inhoudelijk luisteren. Je hebt inzicht in politiek-bestuurlijke verhoudingen en wat er binnen de vereniging aan de orde is. Je hebt veel verantwoordelijkheidsgevoel en laat geen dingen liggen. Het is een pré als je ervaring hebt met het aanvragen van subsidies, budgetteringen en financiële verantwoording. Je bent ook netwerkgericht en gebruikt dit om onze doelen te behalen.

Het belangrijkste is dat je het bestuur en de leden van de vereniging op verantwoorde wijze financieel op de been houdt. Hierbij zorg je dat alle geldzaken goed beheerd- en transparant georganiseerd worden.

Je hoeft niet zelf kosten in te boeken. Er is geruime administratieve ondersteuning vanuit Stichting MEO en je kunt daar een accountant raadplegen.

Als bestuur vergaderen we één keer per twee maanden. De tijdsbesteding zal minimaal één dagdeel (4 uur) per week bedragen, mede afhankelijk van de activiteiten en de eigen initiatieven alsmede de verdeling van de bestuurstaken.

 

Reiskosten en overige onkosten die je maakt ten behoeve van de vereniging worden vergoed.
Het bestuur wordt professioneel ondersteund door een bureau in Naarden. Bijscholing op bestuurstaken is mogelijk via PGOsupport.
Heb je interesse en ben je gemotiveerd om je steentje bij te dragen? Mail dan je CV en motivatie naar secretaris@ehlers-danlos.nl

 

Wij verzoeken nadrukkelijk ook partners/ouders van EDS patiënten te solliciteren naar deze functie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees hier ons privacybeleid