Ehlers Danlos

Vereniging van Ehlers Danlos

Misschien heeft u de behoefte om meer te doen voor een organisatie die u een warm hart toedraagt, zoals de Vereniging van Ehlers-Danlos patiënten (VED). Dat kan natuurlijk in de vorm van een eenmalige donatie, maar bijvoorbeeld ook in de vorm van een nalatenschap.

Testament

Nadenken over een testament is geen makkelijk onderwerp. Maar het is een geruststellend idee te weten dat alles goed geregeld is, wanneer u er niet meer bent. In een testament kunt u zelf bepalen hoe uw nalatenschap precies wordt verdeeld. Maakt u geen testament, dan bepaalt de wet wie uw erfgenamen zijn.

In uw testament kunt u er voor kiezen om, naast familie en vrienden, een deel van uw nalatenschap te schenken aan de VED. De VED is afhankelijk van subsidies, fondsen en donaties. Daarom zijn wij blij met iedere gift, klein of groot.

U kunt op de volgende manieren aan de VED nalaten:

  • Een legaat: Met een legaat bepaalt u zelf welk deel van uw erfenis u aan de VED wilt nalaten. Dat kan een vastgesteld bedrag zijn of een percentage van uw nalatenschap, maar bijvoorbeeld ook een kunstvoorwerp, sieraad of uw huis.
  • Een erfstelling: U kunt de VED ook tot (mede-)erfgenaam benoemen. Deze manier van nalaten wordt erfstelling genoemd. Als alle rechten van anderen (legaten, boedelkosten en eventuele overige kosten en schulden) van de totale nalatenschap zijn afgetrokken, krijgen de erfgenamen hun deel.

Belastingvrij nalaten

VED is aangemerkt als ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit houdt in dat de VED geen erfbelasting (voorheen successierechten) hoeft te betalen. Uw nalatenschap komt dus 100% ten goede aan de VED.

Testament opmaken bij de notaris

Voor het opmaken van een testament is een notaris nodig. De notaris kan u informeren over welke mogelijkheden het beste bij uw wensen passen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.