Ehlers Danlos

Vereniging van Ehlers Danlos

Misschien heb je behoefte om meer te doen voor een organisatie die je een warm hart toedraagt, zoals de Vereniging van Ehlers-Danlos patiënten (VED). Dat kan natuurlijk in de vorm van een eenmalige donatie, maar bijvoorbeeld ook in de vorm van een nalatenschap.

Testament

Nadenken over een testament is geen makkelijk onderwerp. Maar het is een geruststellend idee te weten dat alles goed geregeld is, als je er niet meer bent. In je testament kun je zelf bepalen hoe je nalatenschap precies wordt verdeeld. Maak je geen testament, dan bepaalt de wet wie je erfgenamen zijn.

In je testament kun je er voor kiezen om, naast familie en vrienden, een deel van je nalatenschap te schenken aan de VED. De VED is afhankelijk van subsidies, fondsen en donaties. Daarom zijn wij blij met iedere gift; klein of groot.

Je kunt op de volgende manieren aan de VED nalaten.

  • Een legaat: Met een legaat bepaal je zelf welk deel van je erfenis je aan de VED wilt nalaten. Dat kan een vastgesteld bedrag zijn of een percentage van je nalatenschap, maar bijvoorbeeld ook een kunstvoorwerp, sieraad of je huis.
  • Een erfstelling: Je kunt VED ook tot (mede-)erfgenaam benoemen. Deze manier van nalaten wordt erfstelling genoemd. Als alle rechten van anderen (legaten, boedelkosten en eventuele overige kosten en schulden) van de totale nalatenschap zijn afgetrokken, krijgen de erfgenamen hun deel.

Belastingvrij nalaten

VED is aangemerkt als ANBI, Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit houdt in dat de VED geen erfbelasting (voorheen successierechten) hoeft te betalen. Je nalatenschap komt dus 100% ten goede aan de VED.  HIER vindt u onze overzichtspagina waarop wij de verplichte informatie ontsluiten en u onze ANBI status kan controleren.

Testament opmaken bij de notaris

Voor het opmaken van een testament heb je een notaris nodig. De notaris kan je informeren over welke mogelijkheden het beste bij jouw wensen passen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.