Ehlers Danlos

Vereniging van Ehlers Danlos

Goed nieuws: de nieuwe SOS-kaartjes staan in de webshop! De SOS-kaartjes zijn kaartjes op creditcardformaat met daarop beknopte informatie over het specifieke type EDS/HSD. Ideaal om mee te nemen naar een doktersafspraak maar ook om in je portemonnee te hebben voor als je onverwachts medische hulp nodig hebt.

Wat is er nieuw aan de kaartjes? De tekst is opnieuw gecontroleerd door ons medisch secretariaat en enkele artsen.

Daarnaast hebben we nu ook voor het eerst een speciaal HSD-kaartje. Alle kaartjes zijn daarnaast beschikbaar in zowel het Nederlands als het Engels, ideaal voor op vakantie dus.

We hebben plastic kaartjes voor de meest voorkomende types: EDS algemeen, hEDS, cEDS, vEDS en clEDS en daarnaast natuurlijk ook de HSD-kaartjes. De kaartjes vind je in onze webshop via: https://winkel-ehlers-danlos.nl/page/2/.

De oude papieren kaartjes blijven beschikbaar in de webshop. Daarnaast hebben we gratis downloadbare kaartjes voor alle types EDS/HSD laten maken. Deze kaartjes kun je op je telefoon laten zien, of ze thuis printen. Dus ook voor de zeer zeldzame EDS-types is er nu een specifiek SOS-kaartje.

De Nederlandse kaartjes vind je hier: https://winkel-ehlers-danlos.nl/product/download-printbare-sos-kaartjes-nederlands/.

De Engelse kaartjes zijn te vinden op: https://winkel-ehlers-danlos.nl/product/download-printbare-sos-kaartjes-engels/.

Het printen van de kaartjes is heel makkelijk: klik op de link van het type kaartje dat jij wilt hebben (bijvoorbeeld hEDS). De afbeeldingen zijn al op de j uiste grootte en hoeven niet vergroot of verkleind te worden. Kies dus voor afdrukken op ware grootte. Knip het kaartje uit volgens de kniplijnen en vouw het kaartje dubbel. Je hebt nu je eigen kaartje gemaakt!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.