Ehlers Danlos

Vereniging van Ehlers Danlos

De Mastocytose Vereniging van Nederland heeft op haar website het volgende item geplaatst met betrekking tot COVID-19 vaccinatie:

“Het advies van de expertisecentra over het vaccineren tegen het Corona virus luidt:

Het advies is te vaccineren volgens de richtlijnen van het RIVM en dat de onderliggende mastocytose niet tot uitzonderingen aanleiding geeft noch tot extra voorzorgsmaatregelen (tenzij iemand eerder anafylactisch zou hebben gereageerd op een vaccinatie).

De expertisecentra verwijzen naar het advies van de Nederlandse Vereniging voor Allergologie en Klinische Immunologie (NVvAKI)

De Nederlandse Vereniging voor Allergologie en Klinische Immunologie (NVvAKI) adviseert dat patiënten met een ernstige of chronische allergie wel het Pfizer vaccin mogen krijgen”.

https://www.mastocytose.nl/covid-19-vaccinatie/

Voor vragen over COVID-19-vaccinatie voor personen met mastocytose (mestcelziekte) kunt u terecht op https://www.mastocytose.nl/covid-19-vaccinatie/ . Daarnaast is er Engelstalige informatie beschikbaar van The Mast Cell Disease Society op https://tmsforacure.org/covid19-statement/ .

De Vereniging van Ehlers-Danlos patiënten raadt daarnaast aan om uw eigen specifieke situatie met uw arts te overleggen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.