Ehlers Danlos

Vereniging van Ehlers Danlos

Het bestuur van de VED informeert jullie graag over het volgende:

De regeling Tegemoetkoming Specifieke Zorgkosten (TSZ) is voor personen die aftrekposten voor zorgkosten hebben. Zij kunnen recht hebben op een extra tegemoetkoming omdat hun heffingskortingen niet volledig benut kunnen worden. Dit komt er op neer dat je bij aangifte de gehele ingehouden loonbelasting terugkrijgt. Als je meer inkomen zou hebben zou je meer hebben teruggekregen. De TSZ ontvang je automatisch nadat je een voorlopige aanslag hebt ontvangen, in de vorm van een beschikking. Dit kan enkele maanden duren. Wijzigt achteraf de aangifte inkomstenbelasting dan komt er automatisch een herberekening van de beschikking. Bij de berekening wordt rekening gehouden met een eventuele fiscale partner. 

Het doen van aangifte waarbij geen belasting terug te ontvangen is omdat er niets is ingehouden, kan dus toch lonen. Dit kan voorkomen bij personen die alleen een AOW-uitkering ontvangen. Hier wordt geen loonheffing op ingehouden. Echter door het opgeven van specifieke zorgkosten in een aangifte, kan het er toch toe leiden dat er geld terugkomt in de vorm van een tegemoetkoming. 

De specifieke zorgkosten kunnen bij een gezamenlijk drempelinkomen van lager dan € 35.375,- verhoogd worden. Bij personen die de AOW-leeftijd nog niet hebben bereikt met 40%, de AOW gerechtigdezelfs met 113%. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.