Ehlers Danlos

Vereniging van Ehlers Danlos

Afgelopen week zijn wij erop geattendeerd dat declaraties van meerdere patiënten voor een bezoek aan een zelfstandige, niet-gecontracteerde revalidatiearts zijn afgewezen door de zorgverzekeraar. Hier betreft het nota’s waarbij de code 14E489 voor de tweede keer in één kalenderjaar gedeclareerd wordt. Het gaat dan specifiek om patiënten bij één van de zorgverzekeraars die valt onder Achmea (Zilveren Kruis, De Friesland, FBTO, Interpolis, Ziezo en de christelijke zorgverzekeraar). Wij zijn hier als patiëntenvereniging van geschrokken en zijn bezig met een inventarisatie van mogelijke stappen.  

Wij willen jullie vragen om je ervaring met een afgewezen declaratie te mailen naar achterbanraadpleging@ehlers-danlos.nl. 

Vooralsnog hebben wij geen informatie dat dit probleem ook bij andere zorgverzekeraars speelt dan de bovengenoemde. Mocht dit wel zo zijn, dan vragen we jullie ook om dit te mailen naar achterbanraadpleging@ehlers-danlos.nl 

Als patiëntenvereniging is het onze taak om de belangen van de patiënten te behartigen. Wij zijn dan ook druk bezig met deze situatie. Eventuele ontwikkelingen of updates zullen wij via dit bericht met jullie delen. 

Update 15-09-23 

Wij hebben contact gehad met dr. Klatte en hierbij speelt momenteel geen problematiek rondom afgewezen declaraties.

Update 18-09-23

Wij zijn inmiddels in contact met de patiëntenfederatie en gaan met de verschillende verzekeraars namens jullie als patiënten in gesprek. Graag ontvangen wij jullie verhalen via achterbanraadpleging@ehlers-danlos.nl, zodat wij weten wat er speelt. Verhalen over problemen bij andere zelfstandige, niet-gecontracteerde revalidatieartsen zijn uiteraard ook welkom.

Update 19-10-23 

Wij hebben als patiëntenvereniging inmiddels een officiële klacht ingediend bij Zilveren Kruis. De zorgverzekeraar is naar aanleiding van deze klacht begonnen met een interne analyse. Bedankt voor het insturen van alle verhalen, zodra er meer informatie is zullen wij jullie daar uiteraard van op de hoogte stellen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.