Ehlers Danlos

Vereniging van Ehlers Danlos

Niet vergoede declaraties van drs. E. Janssen worden alsnog vergoed door Zilveren Kruis.

Het is de VED gelukt om ervoor te zorgen dat de niet vergoede declaraties van drs. E. Janssen met terugwerkende kracht vergoed zullen worden. Dit geldt vanaf 1 augustus 2023.

“Om de huidige onrust te verminderen stellen wij een overgangsregeling voor.

In het belang van onze verzekerden zullen wij de declaraties van drs. Janssen alsnog van 1 augustus 2023 tot 1 maart 2024 machtigingsvrij uitbetalen. Deze declaraties worden overigens geheel onverplicht en coulance halve alsnog vergoed. Andere niet-gecontracteerde zorgaanbieders kunnen geen rechten ontlenen aan deze toezegging.”

Vooralsnog is het niet bekend of gedupeerden de declaraties opnieuw moeten indienen of dat deze automatisch uitbetaald worden. Na de feestdagen zullen wij als VED om verduidelijking vragen.

Zodra er meer bekend is over de regeling omtrent de machtigingsprocedure betreffende codes 14E489 of 14E490 zullen we nader berichten.

Update 07-02-2024

Zilveren Kruis stuurt in week 6 van 2024 verzekerden die nota’s van drs. Janssen niet vergoed hebben gekregen na 8 augustus 2023 een brief met uitleg. Uitbetaling van de eerder niet vergoede nota’s vindt plaats in week 7 (12 tot en met 18 februari). Er hoeft hier geen nieuwe declaratie voor ingediend te worden. Consulten tot 1 maart 2024 zullen zonder voorafgaande machtiging vergoed worden. Hoe het na 1 maart 2024 gaat is momenteel nog niet bekend.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.